losev

Adana Barosu tavrını koydu! Bildiriye imza atmadı...

Gündem 23.12.2024 - 08:19, Güncelleme: 23.12.2024 - 08:19
 

Adana Barosu tavrını koydu! Bildiriye imza atmadı...

24 baronun ortak açıklamasında, İstanbul Barosu Başkanı Av. Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ve yönetim kurulu üyelerine açılan soruşturmaya tepki gösterildi. Barolar, hukuki şiddet olarak nitelendirdikleri bu adımlara karşı dayanışma çağrısında bulundu. İmza atan Baro sayısının azalmasının dikkati çektiği bu bildiriye Adana Barosu da imza koymadı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “BAROLARA YÖNELEN HUKUKİ ŞİDDETİ KABUL ETMİYORUZ!” İfade hürriyetine yönelik soruşturmaların gerekçeleri haline getirilen soyut ve hukuki dayanaktan yoksun suçlamalar, bugün de İstanbul Barosu'nu hedef yapmıştır. Suriye'de öldürülen iki gazeteciye dair İstanbul Barosu'nun sosyal medya hesabından açıklama yapılması nedeniyle İstanbul Barosu Başkanı Av. Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ve yönetim kurulu üyeleri hakkında, "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak" suçlarından soruşturma başlatılmış olması kabul edilemez. İstanbul Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu, Avukatlık Kanunu'nun 76. ve 95. maddeleri ile barolara ve yönetim kurullarına verilen hukuk devletini ve insan haklarını savunma görevini yerine getirmiştir. Yapılan basın açıklaması ifade özgürlüğü kapsamındadır. Barolar, yalnızca avukatların meslek örgütleri değil, aynı zamanda toplumsal adaletin sağlanmasında ve temel hakların korunmasında kilit rol oynayan kurumlardır. İnsan hakları ihlallerini araştırmak, bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek ve devletin uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesi için çağrıda bulunmak, baroların meslek görevleri arasındadır. Bu soruşturma, baroların insan hakları savunuculuğunu etkisizleştirme ve bağımsızlıklarını zayıflatma amacı taşımaktadır. İfade özgürlüğü, demokratik bir toplumun temel taşlarından biridir ve eleştirilebilecek şekilde yorumlanması, otoriterleşme eğilimlerini güçlendirmektedir. Toplumu, söz söylemeyen, düşünmeyen, sorgulamayan, eleştirmeyen bir insan yığınına çevirmeye çalışan anlayışa karşı İstanbul Barosu ve yönetim kurulunun yanında olduğumuzu bildiriyor, tüm meslektaşları düşünce ve ifade özgürlüğü için İstanbul Barosu ile dayanışmaya çağırıyoruz. ADIYAMAN BAROSU AĞRI BAROSU BALIKESİR BAROSU BATMAN BAROSU BURDUR BAROSU BURSA BAROSU DENİZLİ BAROSU DİYARBAKIR BAROSU GAZİANTEP BAROSU HAKKARİ BAROSU IĞDIR BAROSU İZMİR BAROSU KARS BAROSU MANİSA BAROSU MARDİN BAROSU MUĞLA BAROSU MUŞ BAROSU ŞIRNAK BAROSU ŞANLIURFA BAROSU ŞIRNAK BAROSU TEKİRDAĞ BAROSU TUNCELİ BAROSU VAN BAROSU ZONGULDAK BAROSU
24 baronun ortak açıklamasında, İstanbul Barosu Başkanı Av. Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ve yönetim kurulu üyelerine açılan soruşturmaya tepki gösterildi. Barolar, hukuki şiddet olarak nitelendirdikleri bu adımlara karşı dayanışma çağrısında bulundu. İmza atan Baro sayısının azalmasının dikkati çektiği bu bildiriye Adana Barosu da imza koymadı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“BAROLARA YÖNELEN HUKUKİ ŞİDDETİ KABUL ETMİYORUZ!”

İfade hürriyetine yönelik soruşturmaların gerekçeleri haline getirilen soyut ve hukuki dayanaktan yoksun suçlamalar, bugün de İstanbul Barosu'nu hedef yapmıştır.

Suriye'de öldürülen iki gazeteciye dair İstanbul Barosu'nun sosyal medya hesabından açıklama yapılması nedeniyle İstanbul Barosu Başkanı Av. Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ve yönetim kurulu üyeleri hakkında, "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak" suçlarından soruşturma başlatılmış olması kabul edilemez.

İstanbul Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu, Avukatlık Kanunu'nun 76. ve 95. maddeleri ile barolara ve yönetim kurullarına verilen hukuk devletini ve insan haklarını savunma görevini yerine getirmiştir. Yapılan basın açıklaması ifade özgürlüğü kapsamındadır.

Barolar, yalnızca avukatların meslek örgütleri değil, aynı zamanda toplumsal adaletin sağlanmasında ve temel hakların korunmasında kilit rol oynayan kurumlardır. İnsan hakları ihlallerini araştırmak, bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek ve devletin uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesi için çağrıda bulunmak, baroların meslek görevleri arasındadır.

Bu soruşturma, baroların insan hakları savunuculuğunu etkisizleştirme ve bağımsızlıklarını zayıflatma amacı taşımaktadır. İfade özgürlüğü, demokratik bir toplumun temel taşlarından biridir ve eleştirilebilecek şekilde yorumlanması, otoriterleşme eğilimlerini güçlendirmektedir.

Toplumu, söz söylemeyen, düşünmeyen, sorgulamayan, eleştirmeyen bir insan yığınına çevirmeye çalışan anlayışa karşı İstanbul Barosu ve yönetim kurulunun yanında olduğumuzu bildiriyor, tüm meslektaşları düşünce ve ifade özgürlüğü için İstanbul Barosu ile dayanışmaya çağırıyoruz.

ADIYAMAN BAROSU

AĞRI BAROSU

BALIKESİR BAROSU

BATMAN BAROSU

BURDUR BAROSU

BURSA BAROSU

DENİZLİ BAROSU

DİYARBAKIR BAROSU

GAZİANTEP BAROSU

HAKKARİ BAROSU

IĞDIR BAROSU

İZMİR BAROSU

KARS BAROSU

MANİSA BAROSU

MARDİN BAROSU

MUĞLA BAROSU

MUŞ BAROSU

ŞIRNAK BAROSU

ŞANLIURFA BAROSU

ŞIRNAK BAROSU

TEKİRDAĞ BAROSU

TUNCELİ BAROSU

VAN BAROSU

ZONGULDAK BAROSU

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanamedyahaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.